Portfolio

Reportage: oefening genie-eenheid op Curaçao
Antilliaans Dagblad, 7 juni 2018
Wat ik naast het schrijven het allerleukste vindt aan journalistiek, is dat ik op plekken kom waar anderen niet gauw komen. Een mooi voorbeeld daarvan was de oefening van de genie-eenheid van Defensie die op Curaçao was om in het warme klimaat op een rotsachtige bodem te trainen met springstoffen. Het was een unicum, omdat er voor het eerst zoveel specialisten van het oefenterrein Wacawa gebruik maakten. Namens het Antilliaans Dagblad ging ik erheen, maakte ik foto’s en schreef ik er een reportage over.

Oefening-genie-eenheid

© Antilliaans Dagblad

Reportage: Biblitotheek is moderne ontmoetingsplaats
Algemeen Dagblad, 25 januari 2017
De bibliotheek wint aan populariteit. Er zijn meer jonge leden en er worden meer boeken uitgeleend. Dat had een collega bij het Algemeen Dagblad begin 2017 ontdekt. Als aanvulling op haar voorpagina-artikel, ging ik op reportage naar de beste bibliotheek van Nederland, in Gouda. De bieb in de oude Chocoladefabriek van de stad is zoveel meer dan enkel en alleen een plek waar boeken worden uitgeleend.

0001

© Algemeen Dagblad, Persgroep

Interview: Zeeuwse getuige van aanslag Nice
PZC, 18 juli 2017
De ochtend na de aanslag in Nice, hoorde ik dat er een meisje uit Hulst óp de boulevard had gestaan terwijl tientallen mensen werden overreden door een vrachtwagen. Ik twijfelde geen moment en stuurde haar een berichtje via Facebook. Of ze het zag zitten om me te vertellen wat ze had meegemaakt voor een artikel in de PZC. Dat wilde ze wel. In eerste instantie schreef ik het verhaal voor onze website, maar uiteindelijk werd het zelfs de voorpagina.

eva-in-nice

© PZC, Persgroep

Interview: Zeeuwse bij K3 zoekt K3
PZC, 16 oktober 2015
Wanneer ik hoorde dat een Zeeuws talent meedeed aan een talentenjacht, was ik er als verslaggever van de PZC altijd als de kippen bij. Toen ik hoorde dat de Middelburgse Demi een gooi deed naar een plekje in de nieuwe K3-formatie, heb ik haar dan ook meteen gebeld om haar het hemd van het lijf te vragen. Dat resulteerde in een heel spontaan gesprek en ik heb geprobeerd dat ook zo weer te geven in het artikel. 

© Persgroep

 

Advertenties