Elodie Kint

Hi, wat leuk dat je op mijn website bent beland! Ik zal me even voorstellen: ik ben Elodie Kint, 24 jaar en dol op schrijven. Dat doe ik dan ook al zo lang ik me kan herinneren. Als jong meisje schreef ik mijn eigen verhalen ‘op de computer waar meteen het papier uit kwam’ (oftewel: de typemachine) en tegenwoordig doe ik dat gewoon, helemaal bij de tijd, op een laptop.

De liefde voor letters begon al vroeg. Als kind leerde ik mezelf – met de nodige hulp van mijn ouders – lezen. En toen ik op school leerde schrijven, ben ik daar nooit meer mee gestopt. Ik flanste mijn eigen tijdschriften in elkaar, maakte boekjes die ik verkocht voor Giro555 en schreef hele manuscripten omdat ik er van overtuigd was dat ik de nieuwe Carry Slee zou worden (oké, daar ben ik nog steeds van overtuigd).

elodiecolor_35croppedFB.jpg

Voor mij was het dan ook algauw duidelijk dat ik ‘later’ iets wilde gaan doen met schrijven. De keuze viel op de opleiding journalistiek aan de Fontyshogeschool in Tilburg en ik had geen betere keuze kunnen maken. In vier jaar tijd verbeterde ik mijn schrijfkunsten, leerde ik hoe ik verschillende doelgroepen moest aanspreken, en – het belangrijkste van al – slaagde ik erin om van mijn passie mijn beroep te maken.

Nadat ik ben afgestudeerd in 2015, kreeg ik namelijk direct een fulltime baan aangeboden bij regionaal dagblad PZC. Daar heb ik twee jaar lang met veel plezier gewerkt om in 2017 mijn koffers te pakken en te vertrekken naar Curaçao, waar ik als journalist aan de slag kon bij het Antilliaans Dagblad. Leerde ik bij de ene krant heel creatief en multimediaal werken, werd ik bij de andere uitgedaagd door me inhoudelijk ergens helemaal in te verdiepen.

elodiecolor_30croppedencomprim

Ook losse opdrachten heb ik nooit afgeslagen. Zo schreef ik bijvoorbeeld voor het Algemeen Dagblad, voor BN DeStem, voor Metro en werkte ik voor opdrachtgevers die hun tekst nét iets vlotter wilden maken, die er zeker van wilden zijn dat er geen type- of spelfouten meer in een artikel stonden, of die wilden weten hoe ze de pers het beste kunnen aanspreken om kans te maken op publiciteit.

Uit dat laatste haalde ik zoveel plezier dat ik besloot om als freelancer aan de slag te gaan. Op de homepage van deze website vind je de verschillende soorten opdrachten waarvoor je bij mij terecht kunt. Van het schrijven van vlotte, pakkende stukken, tot het corrigeren van je teksten en het beheren van je sociale media-kanalen. En door alle ervaring die ik heb opgedaan, kan ik je ook zeker adviseren op het gebied van public relations.

Denk je dat ik iets voor je kan betekenen? Of heb je een iets andere opdracht en wil je weten of ik je daar ook bij kan helpen? Laat het me vooral weten! Je kunt me bereiken door een e-mail te sturen naar elodiekint [a] gmail.com, of door het contactformulier in te vullen op mijn website.

Advertenties